Защо си заслужава да възложите кетъринга на специалистите?

Организирането на събития, предварително планирани в календара е приятна задача, когато имате достатъчно време за подготовка в детайли. Не всички специални поводи обаче са планирани. Представете си, че на вас възложат организирането на тържество в офиса, което ще се проведе след два дни. Ако работите в малка компания най-вероятно лесно ще нахвърляте няколко идеи, ще подготвите бюджет и ще се справите с кратките срокове. Но ако събитието ще се проведе с повече от 10 души, предизвикателството да организирате тържеството добре, е по-голямо. Кетъринг услугите са от голяма полза за такива случаи.

gotvachiКаква е идеята на фирмите, занимаващи се с кетъринг? Те поемат цялата организация на събитието спрямо вашите изисквания, идеи, насоки и бюджет. Основните „задачи”, с които се заемат екипите за кетъринга е осигуряването на храната и напитките и създаването на подходяща атмосфера с тематична декорация. Възможностите за комбинации от храни и напитки е огромно, дори и с ограничен бюджет. Преди да възложите организирането на събитието на кетъринг фирми, трябва да се отговорите на няколко въпроса:

– Кога ще се проведе събитието и по кое време на деня – вечерните тържества обикновено са по-официални и претенциозни. Ако организирате семинари ще ви е нужен кетъринг за кафе паузите през деня.

– Преценете бюджета за организиране на събитието, за да дадете възможност на компанията за кетъринг да ви предложи различни варианти

– Изберете подходящо меню за различни групи хора, които се очаква да присъстват. Например, задължително включете вегетариански кетъринг хапки. Предлагайте безалкохолни напитки, а ако поводът позволява и алкохолни.

– Изберете тема на събитието, особено ако организирате парти, свързано с празнуването на  специален повод. Фирмите за кетъринг ще реализират идеите ви и в най-малките детайли.

– Частичен или цялостен кетъринг? Когато организирате събитие и разполагате с много ограничен бюджет може да изберете варианта за частичен кетъринг. Например, възложете на фирмата да приготви хапки, както солени, така и сладки. Вие се заемете с украсата и декорацията.

– Преди да наемете фирма за кетъринг уточнете примерен брой на гостите. Именно броят на присъстващите в голяма степен ще предопредели колко и каква храна да се сервира, напитките и мястото на събитието.

Наемането на фирми, предлагащи професионални кетъринг услуги ще ви осигури голямо спокойствие и истинска възможност да се насладите на празника без излишен стрес и напрежение. Кетъринг фирмите работят както по график, така и за извънредни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *