5 предимства на електронното обучение

Електронно обучение

Популярните форми, при които можете да се запишете за курс са две: онлайн обучение и офлайн (присъствено) такова. Ползите от електронно обучение, в сравнение с присъственото са много повече, в сравнение с недостатъците, които могат да бъдат „коригирани”. Ние се погрижихме да подберем накратко най-големите предимства от дистанционното обучение, в сравнение с присъственото.

Предимство № 1: „Свободата да се обучаваш от всяко едно място”
Може да се обучавате от своя дом, от някое ит кафене, в парка, докато пътувате, през почивката и на всякакви други места. Няма значение къде сте. Не е необходимо да съобразявате ангажиментите и местоположението си със записания курс, тъй като можете да достъпите материалите онлайн, по всяка време, без значение от мястото. Достатъчно е да имате с вас само смарт устройство или компютър и интернет връзка, за достъп до материалите. А Wi-Fi, локален нет и мобилни мрежи има в почти всяко населено място, нали?

Предимство № 2: „Свободата да се обучаваш, когато искаш”
Няма значение от часът, в който достъпвате уроците. Те са достъпни 24 часа, седем дни в седмицата! Това прави удобно използването им преди или след работа, през уикендите и почивките. Когато искате да се обучавате, просто влизате в системата и ще имате достъп до материалите.

Предимство №3: Достъп до всички материали за курса
Повечето ЦПО, които предлагат онлайн обучение, предлагат достъп до материалите не само през цялото време и от всяко място, но и до всички материали от курса. Това е изключително полезно, тъй като по всяко време можете да се връщате назад и да преговаряте старият материал или пък да преглеждате няколко пъти даденият урок, ако не ви е станал ясен от първия път. Това прави този тип курсове по-ефективни.

Предимство №4: Високо качество на обучението
Някои изразяват съмнения относно онлайн обучението и неговото качество, в сравнение с присъственото, но тези съмнения са неоснователни. Професионалните курсове предлагани от различни центрове за обучение се изготвят от професионални преподаватели. Те се създават спрямо изискванията и изпитите, както и процеса на обучение се контролира от инспектори, отговарящи за качеството на образованието.

Предимство №5: По-ниски разходи за обучение
Някои ЦПО-та предлагат разсрочено плащане за своите курсове, без допълнителна лихва, но освен тази възможност, също така спестявате разходи. Някои центрове предлагат като подарък необходимите учебници и учебни помагала, необходими за курсовете, които иначе в други офлайн цпо-та трябва да си купите. Освен това, спестявате от разход за гориво или „пътни”, които трябва да отделите, ако се обучавате присъствено при доставчик на обучение, който се намира далеч от вашия дом или работа и се налага да използвате личен или обществен превоз, за да стигнете до него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *